начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Разваляне на предварителен договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на предварителен договор

Мнениеот gcvetkova » 28 Апр 2011, 12:09

Здравейте,
Имам проблем, с който ако някой се е сблъсквал може да помогне :) . 2008 АЗ и още две съседски къщи сключихме предварителен договор за право на строеж от една строителна фирма и дотогава тя не е изготвила нищо-а минаха почти 3 години, ходих при управителя на фирмата но той не се наема да развали договора, заради клаузите в него за неустойки. Мога ли аз без правата на другите ми съседи да се развали договора ,защото ми писна да ги чакам, и каква е процедурата нататък?
gcvetkova
Нов потребител

Re: Разваляне на предварителен договор

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Апр 2011, 12:31

Възможно е, дори е препоръчително, защото вече са изтекли 3 години и нямате право да искате много от сумите.

Някои права се погасяват на всеки три години.

Стъпките са - покана за изпълнение. В противен случай можете да искате издаване на заповед за изпълнение от съда.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gcvetkova » 28 Апр 2011, 13:34

Мерси много за отговора, но само нещо не уточних в клаузите е включена неустойка не само той да ни плати за неустойка по разваляне на договора, но и ние ако се отметнем и не само това -има неустойки за междусъседски отношения-тоест ако нещо аз направя без тяхно съгласие -им дължа 5000евро.В този случай мога ли да го разваля без да има последствия- плащането на неустойки?
С адвокат ли трябва да продължа процедурата?
gcvetkova
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Апр 2011, 13:38

Трябва да се види точният текст на клаузата за неустойка и да се преценят в тази връзка нещата. И въобще, целият текст на договора е от значение, всяка страна какви права и какви задължения има. За да не губите повече ценно време, защото може и да Ви се преклудира правото да искате разваляне на договора, с документа - при колега адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация