начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Саниране на съседен имот и обезщетения

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Саниране на съседен имот и обезщетения

Мнениеот ilieff » 23 Окт 2008, 20:24

Здравейте,
В нормативните актове и във форума не можах да открия отговор на въпроса си, и ви моля за консултация.

Живея в къща, като на калкан в по протежение на цялата къща има построена 4-етажна кооперация. Между къщата и кооперацията в двора ми се образува коридор дълъг 12 метра и широк 2 метра. Коридорът между къщата и кооперацията може да бъде застроен, така че площта на къщата да се увеличи с около 24 квадратни метра за всеки етаж - приземен, първи и втори. В момента не планирам такова разширяване, но в бъдеще може да бъде осъществено.

Цялата стена на тази кооперация не е измазана при сторежа и в момента всички живущи в нея искат да сложат изолация и да измажат тази стена.

При калкулация на площа установих, че при поставянето на тази изолация от имота ми ще бъдат отнети съответно:

около 1 квадратен метър за всеки етаж - приземен, първи и втори, общо 3 квадратни метра или 72 кубически метра при сегашната височина на къщата ми и съответно повече при дострояване на нов етаж.

Това което ме интересува е, мога ли да търся обезщетение от живущите в съседната кооперация за тази площ и обем, които ще загубя от тяхната изолация.

Благодаря.
ilieff
Нов потребител

Re: Саниране на съседен имот и обезщетения

Мнениеот palimtest » 23 Окт 2008, 21:18

Изтрито.

Модератор
palimtest
Нов потребител

Мнениеот ilieff » 23 Окт 2008, 21:25

Благодаря за отговора по темата. :roll:

Разбира се, че ще се обърна към адвокат, стига да имам основание. За това и пиша тук, дали имам законово право да търся обезщетение. Не питам колко, как и т.н.

100% от темите във форума са подобни на моята, наистина не разбирам защо трябва да се пишат подобни излишни коментари.

Ако те бърка думата "консултация" може да я замениш с "помощ".

Извинявам се за излишните приказки.
ilieff
Нов потребител

Мнениеот narina » 04 Ное 2008, 13:11

При цялото ми уважение,.... но Вие меко казано издребнявате!
Дори построени НА КАЛКАН, сградите имат оставени отстояния една от друга / и съответно до страничната регулационна линия/, които се наричат делатационни фуги - няма да Ви обяснявам функцията им.
Изолирането на калканната стена от страна на съседите Ви, единствено ще Ви е от полза за бъдещите Ви планове за строителство - най-малкото защото, ако сега не го изолират те.... ще се наложи да го направите впоследствие Вие и то за своя сметка.

п.с. или ще си имате вечно мухлясваща калканна стена - студена и влааааажнаааа.... :twisted:
Аватар
narina
Потребител

Назад към Строителство и регулация