начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

нов и стар кадастрален план

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нов и стар кадастрален план

Мнениеот az13 » 30 Яну 2004, 17:09

Колеги , виждам от сходната тема , че е интересна и актуална .Аз имам следният казус.
През 1966г. село Х има изработен кадастрален план , и на база на него, е изработен при спазване на принципите на ЗСТУ регулационен план.През 2000г. на същото село Х , е изроботена нова кадастрална карта,съобразена с ЗКИР, в която има съществени различия с кадастъра от 1966г. Одобрена е с влязла в сила Заповед. Поради липса на средства обаче , не е изработен план за регулация .
Въпросът ми е -кои е актуалния кадастрален план ?
az13
Младши потребител

Re: нов и стар кадастрален план

Мнениеот lu » 01 Фев 2004, 22:36

sa zakasnenieq prostete. Regulacionniqt plan 6te prevarne imotnite granici v deistvitelni, razbira se sled zaplawtane na smetkite po regulaciq. za tezi smetki vagi 4len 110 ot ZZD, obwtiqt davnosten srok. V momenta ozna4ava, 4e ne e prilogen plana i nikoi ne 4erpi prava po nego= ako ste propusnali da atakuvate po administrativen red, mogete samo sadebno i s rewenieto da pusnete molba za popalvane na kadastara.
lu

Мнениеот борис лаз » 02 Фев 2004, 00:05

въпросът е не кой е актуалния кад. план, а кой е в законна сила.
процедурата е категорична - предходния кад. план е отменен с влизането в сила на новия кад. план от 2000г.; важно обстоятелство е обаче факта, че към 2000г. дефиницията за "кадастрална карта" доста се различава от сегашните разпоредби, но както и да е; важното в случая е, че е създаден порок между обстоятелствата, които отразява кад. план /като инструмент за обозначаване на границите на имотите и трайните знаци/ и предвижданията на рег. план;
в този случай не е важно дали се разминават новият и старият кад. план или новият кад план и регулац. план, а наличието на административен порок;
единствен възможен подход - изработване и процедиране на нов рег. план.
борис лаз

Мнениеот julyanvonemona » 04 Мар 2012, 21:56

...единствен възможен подход - изработване и процедиране на нов рег. план.

по отношение положенията създадени с кадастралната карта новият регулационенплан не е никакъв изход.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация