начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Земя по § 4 и данъци

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Земя по § 4 и данъци

Мнениеот violetta » 21 Авг 2011, 22:20

Здравейте. Баща ми получи заповед от Кмета на общината съгл. § 4к ал.7 ПЗЛ на ЗСПЗЗ с която му се възстановява поземлен имот въз основа на влязъл в сила план на навообразуваните имоти. В скицата, която е неразделна част от заповедтта е вписано, че трайното предназначение на територията е Земеделска. Имам и характеристика на поземлен имот в Земеделска територия, издаден от кадастъра - вид на територията: земеделска, начин на трайно ползване: за земеделски труд и отдих /съгл. §4 от ПРЗ на ЗСПЗЗ/. Отбелязано е, че е до 1 км. от строителни граници на населено място и над 1 км от пътна мрежа с трайна настилка.
И така, след като ми казаха в местните данъци, че трябва да се декларира, аз подадох декларация и ми изчислиха и данък и такса битови отпадъци!!! За земеделска земя.
Една от страниците на декларацията се попълва от техническата служба при общината. Там една доста некомпетентна /колежката е в отпуск/ отбеляза някаква зона ІV, но не посочи, че имота е извън строителните граници.
Дали тенденцията е да карат хората да подават декларации, за да плащат данъци? Може би не трябваше да подам декларация изобщо?
violetta
Нов потребител

Re: Земя по § 4 и данъци

Мнениеот julyanvonemona » 27 Авг 2011, 08:55

Според една от преходните разпоредби на ЗСПЗЗ съществуваше задължението за общинарите земите по §4 ЗСПЗЗ да бъдат обособени като вилни зони. Съгласно чл.8 от ЗУТ обаче това става с ПУП.
Следва конкретно да проверите дали такъв ПУП е влязъл в сила. Независимо какво пише в кадастралната карта за същият имот, от предвижданията на ПУП-а за вашия имот (ако има такъв) зависи какви данъци да Ви искат.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация