начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Започване строеж - няма нищо на мое име

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Започване строеж - няма нищо на мое име

Мнениеот zloby » 12 Май 2011, 11:21

Здравейте!!! Започваме строеж на къща. Парцела е на приятелката ми, нейния брат и майка и. Парите който ще вложим са 2/3 от мен и 1/3 от приятелката ми. Имаме дъщеря но без сключен граждански брак. Как да постъпя че след време да не остана с пръст в устата - т.е. сега да наляе парите в къщата а на практика нищо не се води на мое име. До началото на строежа има 1-2 месеца.Става въпрос за еднофамилна къща в която ще живеем аз, приятелката ми и дъщеря ни.
Благодаря предварително.
zloby
Нов потребител

Re: Започване строеж - няма нищо на мое име

Мнениеот magodeoz » 12 Май 2011, 12:20

Погрижете се в полза на Вас и на приятелката Ви да бъде учредено право на строеж при квоти на съсобственост, съответстващи на размера на финансирането. По този начин съсобственици на къщата ще бъдете Вие и приятелката Ви - в съотношение 2/3 към 1/3 от правото на собственост. Собствеността върху земята няма да се промени, освен ако не решите друго.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот zloby » 12 Май 2011, 12:41

Благодаря за бързия отговор.
Правото на строеж предполагам се дава от другите съсобственици / майката и брата на моята приятелка/ и това трябва да стане при нотариус?
zloby
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Май 2011, 12:47

Собствениците на земята би следвало да учредят право на строеж на Вас, подготвянето на документите за нотариус се извършва от адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот zloby » 12 Май 2011, 12:58

Благодаря Ви. Мисля че това изчерпва темата. Все пак ако има и други начини - моля да ги споделите / без сключване на граждански брак/.
Поздрави !!!
zloby
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 12 Май 2011, 13:05

Другият начин е преди започване на строежа да се прехвърлят съответните идеални части от правото на собственост върху земята - така, че Вие и приятелката Ви да станете единствени собственици на парцела в съответните квоти. Дяловете ви в къщата обаче ще се приемат за равни до доказване на противното.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация