начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

тока е спрян за незаконно строителство ....

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

тока е спрян за незаконно строителство ....

Мнениеот ellito99 » 25 Фев 2011, 19:59

Имам много голям проблем. Вчера като се прибрахме в къщи установихме, че тока е спрян, в последствие разбрахме, че е идвала полиция и сме спрени за незаконно строителство. Веднага отидох в общината и там ми дадоха заповед, с която се спира незаконно преустройство от 18.01.2011г. оказа се, че на 9. 02. 2011г. е била залепена на фасадата на къщата, но като се има в предвид, че е в резултат на жалба от съседката, с която сме в общ двор съм сигурна,че го е отлепила за да не го обжалваме. Собственици сме на два самостоятелни етажа от къща която е в общ двор с друга къща. Миналото лято направихме основен ремонт, не сме махали основни зидове, но сме правили стени от гк, фаянс, теракот, замазки, дограми. Къщата е гредоред, но пише, че сме отливали стоманобетонни плочи, което не е истина, но незнам как това се доказва и пред кого като явно всички срокове сме отървали. Моля помагайте към кого да се обърна, адвокат ли, кой може да издаде решение за да ми се съзстанови водо и ел. подаването, защото не се издържа с малко дете без ток и вода. Според мен /без да съм компетентна/ това не е редно, защото в наредбата пише да се пристъпи към спирането им ако доброволно не пристъпя към спиране на строежа, а ние сме го изпълнили, жилището не е строеж а е обитаемо и то отдавна.
ellito99
Нов потребител

Re: Помощ - българско безумие

Мнениеот magodeoz » 25 Фев 2011, 20:19

Имате много, и различни опции за излизане от тази ситуация. Обърнете се към адвокат.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 25 Фев 2011, 20:23

Магданозе безценни съвети даваш брато не знам какво ша прай народа без твоята мъдрост :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот magodeoz » 25 Фев 2011, 20:26

Пич(ка) си, Тинче, да ти се не надява човек! Да си жива и здрава, сестро!
magodeoz
Активен потребител

Re: тока е спрян за незаконно строителство ....

Мнениеот kirile » 27 Фев 2011, 15:39

Аз съм в същото положение , наел съм адвокат , но засега нищо не можем да направим , защото имам съставен констативен акт на 19.01.2010 г. и до този момент не е издадена заповед , която можем да обжалваме по съдебен ред. При това положение имате ли някакъв съвет или да чакаме докато брадясаме ?
kirile
Потребител

Мнениеот probcho » 27 Фев 2011, 16:07

kirile написа:Аз съм в същото положение , наел съм адвокат , но засега нищо не можем да направим , защото имам съставен констативен акт на 19.01.2010 г. и до този момент не е издадена заповед , която можем да обжалваме по съдебен ред. При това положение имате ли някакъв съвет или да чакаме докато брадясаме ?

Тока не може да се спре без заповед за забрана ползване! Явно има заповед, но каква е тя?
probcho
Активен потребител

Мнениеот naughty » 27 Фев 2011, 19:27

в циганската махала не спират тока, а законна къща няма.
защо ли?
naughty
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Фев 2011, 20:59

naughty написа:в циганската махала не спират тока, а законна къща няма.
защо ли?

Хммм...., то е ясно защо.
Те циганите са особено устойчив вид като хлебарките. 8)
В цял свят същите тези радетели за гражански права лежат на плещите на останалите граждани.
Да си чувал да опандизат целокупното гето, дето граби и плячкосва де що може?

Карат ни останалите българи да се чувстваме дискриминирани. :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ellito99 » 28 Фев 2011, 08:45

Най-глупавото в цялата тази работа е, че не виждам какво да обжалвам, заповедта е за спиране на строеж, а аз не строя, а живея.
А що се отнася до циганите те къща след къща правят, а за разрешителни не са и чували, тока не им спират нито когато не плащат, нито, че нищо не им е законно.
ellito99
Нов потребител

Мнениеот kirile » 28 Фев 2011, 15:52

Тока не ми е спрян , защото както казахте няма заповед. В същото положение съм - имах в предвид , че се касае за преустройство смяна на предназначението. Имота по документи е нежилищен , а аз живея в него. Проблема ми е , че след констативния акт от 19.01.2010 г. до този момент не издават заповед , за да се приключи процедурата и по никакъв начин не мога да накарам административния орган да издаде такава заповед. Цялото това незаконосъбразно бавене не е в моя полза , защото тази открита и неприключила процедура за незаконен строеж (въпреки , че на парктика строеж няма) спира издаването РС за което чакам 1,5 г.
kirile
Потребител

Назад към Строителство и регулация