начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

канал през частен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

канал през частен имот

Мнениеот venev1 » 01 Фев 2011, 10:40

Имам следния въпрос:Закупих от общината парцел за строителство. В акта за собственост на Общината за имота/ от тръжната документация /и от картата от Кадастъра,която по късно си извадих няма нанесени мръсни и чисти канали.Сега се оказва,че през имота преминават 2 мръсни канала и петното за строеж драстично се навалява.Какво мога да направя?
Кои закони визират моя случай?Какви са ми правата ?Самото ВИК не знае къде точно преминават мръсните канали! А не иска да ги измести и ако аз искам трябва да ги местя за собствена сметка!
Аз не искам да ги местя-искам да се махнат от имота ми!Сега се сблъсквам с ВИК,но има и ел.стълб в мястото -220 волта ,който сащо го нама на скицата от кадастъра и Общината!
Как стоят нещата с енергото! И стълба ли ще трябва да местя за собствена сметка?
venev1
Младши потребител

Re: канал през частен имот

Мнениеот zelen » 01 Фев 2011, 10:46

Казусът ви е сложен - имате работа с монополисти, които много трудно допускат комуникация.
Обърнете се към адвокат - възможно е да има благоприятно разрешение за вас.
zelen
Потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 18:58

Сложно, сложно - колко да е сложно? Но за необходимостта от консултация със специалист съм съгласен.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2011, 20:00

Дали пък адвокатът не е баш специалиста, кой ще ми каже...
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 20:10

Най-добре е да е счетоводител - да сметне ползите спрямо инвестициите, така да се каже.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2011, 20:17

А-аа-аха! С един куршум -два заека!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 01 Фев 2011, 20:28

Той, счетоводителят, ще се допита до адвокат, който, от своя страна, ще попита някой технически специалист - така че, заекът ще бъде (или не?) повален с най-малко три куршума.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот l____ » 02 Фев 2011, 13:11

zelen написа:... имате работа с монополисти, които много трудно допускат комуникация.

Малеееййй... Монополисти, не какво и да е...
И трудно допускащи комуникациия!

zelen написа: Обърнете се към адвокат - възможно е да има благоприятно разрешение за вас.

тЕ това е: Адвокатът е човекът, дето се бори с монопола; и е най-перфектният комуникатор.
PS.
Почти на всички ни се налага да искаме от адвокатите помощ и защита. Но когато му дойде времето за помощ и защита; не по-рано. И шапка им свалям, щом си свършат работата.
l____
Потребител

Мнениеот venev1 » 03 Фев 2011, 21:12

Хора,няма ли някой юрист ,с познания за ЗУТ и други закони,касаещи моят случай???Нека даде мнение -имам ли права? Или трябва като всички българи да се примиря и да си кажа-Нищо не мога да направя!
Докога ще ни мачкат както си искат, а ние ще си мълчим и ще се примиряваме!!!
Някой има вина и това не съм аз! Но кой е по виновен-Общината или ВИК???
От кой да искам да премести каналите? И ако не иска доброволно,кой да съдя????
Някой да даде компетентен отговор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Моля!!!!!!!!!!!!!!!!
venev1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Фев 2011, 21:54

Разбира се че има юристи пък и не само юристи с познания по ЗУТ, но "Бог дава ама в кошара не вкарва!". Намирате се в публичен форум. Никой в прав текст няма да Ви каже, "аз съм човека който ти трябва"! Има някои, които споделят знанията си безвъзмездно - тук във форума, но при данните за казуса който публикувате никой няма да дръзне да даде насока. Твърде оскъдни са! А с този плач
Докога ще ни мачкат както си искат, а ние ще си мълчим и ще се примиряваме!!!

,не бихте предизвикали дори и снисходителна усмивка! Бъдете гъвкав.Ще повторя само ,че борбата с монополистите не е лесна работа. При всички случай ще се наложи да минете и през съд, а за там при всички случай ще Ви трябва адвокат, само че те адвокатите не са с еднакви характеристики. Съветът ми е най-общ и същевременно го намирам за полезен и той е:
"Отваряйте очите си на 14"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот venev1 » 04 Фев 2011, 10:30

Целта ми не е да предизвиквам снисхождение. То с нищо не би ми помогнало.
Исках да знам има ли право канала на ВИК да стои в моя имот, след като съм закупил имота без да знам за канала!Като същия не е отбелязан и в кадастралната карта и в акта за собственост на Общината ,ок която го закупих.А сега ВИК претендира за сервитут?
venev1
Младши потребител

Мнениеот bgarch » 04 Фев 2011, 12:47

Възможно е Вие да сте правият, възможно е и съответните експлоатационни дружества да са правите. Така в такъв форум не може еднозначно да Ви се отговори. По действащия ЗУТ има ред за прокарване на такива проводи през частни, държавни и общински имоти. Но преди ЗУТ е имало ЗТСУ, преди него пък ЗПИНМ и т.н. И по тях е имало такъв ред. Спазен ли е той и ако не е спазен какви правни последици за Вас има това.
Все въпроси, въпроси... Казвам всичко това не за да ви отговоря на въпросите, а за да ви "светна" колко много неща за изясняване има, преди някой да може да Ви отговори поне частично на въпросите. И това, че те не са били отразени в кадастралната карта и в договора за продажба може би би Ви дало някакви права- спрямо продавача, но не и спрямо експлоатационните дружества.
Така че не ругайте монополистите (не че въобще не трябва...) ами поемете пътя към някоя адвокатска кантора. И послушайте julyanvonemona - "Отваряйте очите си на 14"
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот magodeoz » 07 Фев 2011, 19:57

venev1 написа:А сега ВИК претендира за сервитут?

ВиК претендира за сервитут, който може да има:
а) по закон;
б) по договор;
Вие проверихте ли това?
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация