начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Сграда и постройка-каква е разликата?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сграда и постройка-каква е разликата?

Мнениеот julia » 19 Окт 2008, 15:04

Някой замислял ли се е .Когато ЗУТ говори за основно застрояване използва термина сграда, а при допълващо-постройка.И двата термина обаче не са дефенирани в §5 или §6 беше?Може би това съм го срещала в ЗТСУ, но не си спомням.
julia
Потребител

Re: Сграда и постройка-каква е разликата?

Мнениеот georgi07 » 23 Окт 2008, 11:58

Аз си признавам, че дори не съм му обърнал внимание.Но като рзгледах ЗУТ-а наистина "сграда" се използва за основно застрояване, а "постройка" -за допълващо.
Но не виждам на практика това деление да има приложение , тъй като и сградите и постройките се строят по един и същи ред-проекти /евентуално/, разрешение за строеж,актове и протоколи по време на строителството, документ за въвеждане в експлоатация.
georgi07
Потребител

Re: Сграда и постройка-каква е разликата?

Мнениеот Melly » 23 Окт 2008, 18:53

Разграичителният критерий е съответното предназначение.
Сградата (жилищна, административна, смеен тип) сама по себе си е обект на кадастъра и се състои от отделни самостоятелни обекти, докато допълващото застрояване обиновено са постройки със спомагателни функции.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация