начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за прилежащ двор - зелена площ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за прилежащ двор - зелена площ

Мнениеот garoto » 16 Сеп 2008, 09:50

Здравейте,
Предстои ми да закупя къща в малък жилищен комплекс от затворен тип.
На самия парцел ще бъдат построени няколко къщи и ми обясниха, че към всяка къща има "прилежащ двор" от 150 кв.м. и отделно има общ басейн и т.н. Въпроса ми е какво представлява това? Има ли реални граници този "прилежащ двор"? Доколкото знам не отговаря на изискванията за самостоятелен парцел, но ставам ли собственик на този двор в реални граници.
Благодаря Ви за вниманието
garoto
Нов потребител

Мнениеот rts » 16 Сеп 2008, 13:47

Действително самостоятелен парцел с площ 150 кв.м. не може да бъде обособен. Поискайте примерен предварителен договор за имота, който желаете да купите, без обаче да го подписвате! Най-добре е да ползвате адвокат, който да се запознае с книжата по бъдещата сделка - тук можем да изказваме само предположения какво е имал предвид инвеститорът.
rts
Активен потребител

Мнениеот garoto » 16 Сеп 2008, 14:33

Обясниха ми, че представлява трасировъчен карнет от точки, с право на собственост върху площа от тези точки. Жилищата разполагат с озеленен двор за самостоятелно ползване. Значи купувам къща с двор от точки ?

:D
garoto
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 16 Сеп 2008, 14:45

garoto написа:Обясниха ми, че представлява трасировъчен карнет от точки, с право на собственост върху площа от тези точки. Жилищата разполагат с озеленен двор за самостоятелно ползване. Значи купувам къща с двор от точки ?

:D

Значи, че ще купувате това, което Ви продават. Щом сте си харесали обекта, но не знаете, за какво в действителност ще си давате парите...решението си е изцяло Ваше.
ch3oh
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация