начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Скеле блокиращо достъп до гараж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Скеле блокиращо достъп до гараж

Мнениеот jenykoleff » 09 Мар 2024, 09:22

Здравейте.
Имам следният казус. Нов собственик, който живее на първият етаж, наема фирма, която да дойде и да монтира външни ролетни щори на порзорците му. За целта наетата фирма изгражда скеле, по което да се качи за монтажа на съответните щори. Скелето е изградено пред моят гараж, тъй като се явява под апартамента на сосбсветника на имота от първия етаж. Прибирайки се от работа не мога да паркирам колата си, и ми бе обяснено да съм пракирала някъде по улиците докато си свършат работа.
Не би ли следвало собственика от първият етаж да ме уведоми предварително за това, какво му предстои? В случая се блокира достъпа до моя имот и аз не мога да го ползвам.
jenykoleff
Младши потребител

Re: Скеле блокиращо достъп до гараж

Мнениеот todorst » 09 Мар 2024, 11:17

Питайте колегите може ли да предявите някакъв съдебен иск. Или занимайте разните организации по правата на личността, човека. Стига са се занимавали с глупости ! Явно са ви нарушили правата да ползвате 7/24 ч. гаража. Неустойка. Напр. паркирате на платен охраняем паркинг, с такси се прибирате, на сутринта с такси до паркинка и всичко с фактури, документи И предявявате иск за неустойка. Също и свидетели ,че скелето пречи да си ползвате гаража. И продължението - на война като на война. Необходимо и достатъчно е да сте физически як, превъзхождаш противника и добри , яки приятели, да ви посещават и демонстрират, да всеете страх!
todorst
Потребител

Re: Скеле блокиращо достъп до гараж

Мнениеот guest1 » 09 Мар 2024, 15:55

todorst написа:Питайте колегите може ли да предявите някакъв съдебен иск.

За можене - мисля, че може. И съдът ще определи иска като допустим.
Но ... интереса е минимален и не си заслужава! Това скеле ще стои 2-3 дни максимум.

todorst написа:И продължението - на война като на война.

Прилича на "Войната на таралежите "!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Етажна собственост