начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Мнениеот gggroup » 14 Яну 2017, 23:56

Здравейте, това е първи мой пост тук и предварително искам да благодаря на отзовалите се. Моят казус е следният, харесах си парче земя, която много искам. След няколко седмици издирване стигнах до наследниците на имота, оказа се че са 4 наследника на въпросния имот(земеделска земя 3,8 дка) . Със помощта на единия от наследниците(а те не са първа младост) стигнах до другите 2-ма. След доста разговори успях да ги склоня за продажба, но се оказва че 4-тия наследник живее в Ирландия от 20 години и не иска никакъв контакт с роднините си, така да се каже невъзможно е да я склоня да продаде своят дял. Да но ако купя само 3-те са 2,850дка (доколкото знам земеделска земя под 3дка си съсобственик на идеални части), а на мен идеята за имота е без да сменям статута да започна процедурата за земеделска постройка, която като квадратура ще ми е досатъчна за малка вила за отдих. Ток и вода имам на 10тина метра от границата на имота.
Какво бихте ме посъветвали в случая? Има ли смисъл да закупувам тези 3 части от имота, тоест 2850кв. м. и ако ги закупя след това ще мога ли да си направя земеделската постройка? Благодаря много на отзовалите се :)
Лека вечер
gggroup
Нов потребител

Re: Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Мнениеот teogeo » 15 Яну 2017, 01:27

gggroup написа:Здравейте, това е първи мой пост тук и предварително искам да благодаря на отзовалите се. Моят казус е следният, харесах си парче земя, която много искам. След няколко седмици издирване стигнах до наследниците на имота, оказа се че са 4 наследника на въпросния имот(земеделска земя 3,8 дка) . Със помощта на единия от наследниците(а те не са първа младост) стигнах до другите 2-ма. След доста разговори успях да ги склоня за продажба, но се оказва че 4-тия наследник живее в Ирландия от 20 години и не иска никакъв контакт с роднините си, така да се каже невъзможно е да я склоня да продаде своят дял. Да но ако купя само 3-те са 2,850дка (доколкото знам земеделска земя под 3дка си съсобственик на идеални части), а на мен идеята за имота е без да сменям статута да започна процедурата за земеделска постройка, която като квадратура ще ми е досатъчна за малка вила за отдих. Ток и вода имам на 10тина метра от границата на имота.
Какво бихте ме посъветвали в случая? Има ли смисъл да закупувам тези 3 части от имота, тоест 2850кв. м. и ако ги закупя след това ще мога ли да си направя земеделската постройка? Благодаря много на отзовалите се :)
Лека вечер

Смисъл има. Ама и врътни има. Първо чл. 33 от ЗС, после делба, па изкупуване. А, начина, по който Вие мислите (т.е. си чертаете планчета), е неправилен.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Re: Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Мнениеот ivanov_p » 15 Яну 2017, 10:59

Продавачите да си изкарат констативен нот.акт и да продават.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба