начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съдебната ни система и една пенсионерка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебната ни система и една пенсионерка

Мнениеот doram46 » 04 Фев 2020, 02:58

Здравейте, обръщам се с молба за съвет. През 2000г. закупих апартамент в новострояща се кооперация с нотариално заверен договор при завършеност 75%. В договора са посочени ангажименти на страните, като моето задължение е да го подготвя за акт 16, а строителката след приемане на Акт 16 на сградата до един месец да ми издаде нотариален акт за апартамента. С времето разбрах, че съм попаднала на измама. Строителката е надвишила етажността на кооперацията с два етажа и покривно пространство, като незаконно и без знанието на собствениците. Като моят апартамент попада в незаконните етажи, но след време ги узаконява строителката. И до 2005 г се чувствах като собственичка чакаща да мине Акт 16 за да ми се издаде нотариален акт, където строителката така и не ми издава. През 2006 закупих 1кв. земя от един от собствениците. От 2010г до 2013г съм правила подобрения, защото живеех там и нямам друго жилище. През 2014 г. собствениците ми заведоха дело за наем и ме осъдиха да платя такъв. С много лишения и сълзи ги заплатих. Започна делба, където оценката от вещото лице е за 31 хил. лв подобрения, който съм направила. Като собствениците не признават подобренията поради изтекла давност. Но през годините в съда са минали 6-7 дела към строителя и към мен. И с моите подобрения и труд и лишения ми определят нов наем от 250 лв/м до края на публичния търг, където ще се натрупат наеми, който вече аз не мога и сигурно от пенсията ми от 260 лв ще си взимат, като ми направят запор на нея, а аз съм на 74 г. И можели съдебната ни система да излиза с РЕШЕНИЕ с моите подобрения да се определя цената на апартамент за публичен търг. Мога ли да си ги взема подобренията ми и да го оставя както съм го взела на 75% преди 20 г. И как да накарам строителката да ми върне парите, които съм и платила на нея, която ми казва, че били нея излъгали, а тя излъгала мен.
doram46
Младши потребител

Re: Съдебната ни система и една пенсионерка

Мнениеот kdkrastev1234 » 05 Фев 2020, 19:59

Очевидно сте ползвали адвокат, щом е имало толкова дела. Има две възможности - или колегата е свършил всичко както трябва, но толкова е можело да се направи. Или е допуснал грешка, т.е. изтървал е някоя възможност.
Независимо кое от двете е, вече нищо не може да се направи. За действия срещу строителя е минало прекалено много време. Почти сигурно е изтекла давността.
А другите са си защитили правата в съда, доколкото разбирам.
Рискът при покупка на зелено е много голям. Хубаво е да се ползва адвокат още при подписването на първия договор, във вашия случай още през 2000 г.. Учудвам се колко хора дават всичките си спестявания, без такава консултация. И след това се почва, ама фирмата фалира или попаднах на измамник. А последващата защита, дори и да може да се осъществи, струва много повече пари и нерви.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Съсобственост и делба