Здравейте,
надявам се че съм пуснал темата в правилният раздел. Нищо не разбирам от тези неща, така че вероятно въпросът ми ще ви се стори глупав.
Заедно с още седем-осем човека съм наследник на парцел в кв."Изгрев", гр. Варна. Мястото е около 2200 кв.м., като повечето наследници имат нещо от порядъка 100кв.м всеки. Всичко все още е в идеални части(или би трябвало да е, нямало е делба). На скицата която видях имота е разделен на четири части. Ходих в кадастъра и се оказа че на три от дяловете няма въведени данни за собственици(доколкото разбрах означава че имота не е въведен в регистъра<какво ми трябва за да го впиша там/как мога да проверя статуса му>), а на четвъртият дял беше записано име което ми е напълно непознато и със сигурност не е на наследник. Ако има значение, второто му име беше съкратено до първа буква(поне за мен е странно).
Също ме тревожи че оригиналният нотариален акт е в един от съсобствениците, може ли той с него да е натворил горните разделения?
Целта която искаме да постигнем е когато се изяснят позволените строителни дейности в имота(след приемането на регулационния план, който предвид дивата тълпа в кметството днес явно ще бъде обжалван) да се построи нещо, всеки да си получи парченце от пицата и да миряса.
От тук идва и едно мое колебание, тъй като аз и още един наследник имаме по 1/4 от имота, т.е. 1/2 заедно, има ли начин да се отдели реално, а останалите да се дерат/ритат/хапят(което правят и сега) и т.н. Трябва ли да се прави реална делба между всички, или може да се отделят нашите части, а останалото да остане в идеални граници? И като цяло, има ли смисъл от такова действие или си заслужава да се боря целият имот да стои заедно за една сграда.
Надявам се че съм обяснил достатъчно добре и дано не ви губя времето напразно. Съжелявам че ви тормозя така, но изведнъж земните и неземни проблеми на този имот станаха и мой и се чувствам буквално в необрано лозе. А останалите роднини са възможно най-неподходящите хора към които мога да се обърна за помощ и пояснения.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 12:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем със сънаследниците
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем със сънаследниците
Земните богатства и на нас не са чужди. Изписал си един роман, а в същото време няма нищо съществено- какви са предвижданията на регулационния план, съгласие на съсобственици за обособяване на два ПИ/УПИ и хиляда други подробности , които никой не може да ти изясни Губиш не само нашетно време, но и своето време скъпи с празни приказцки по форумите. Защото аз, например, и вуду магия да направя, не мога да ти бъда полезна без подробности и детайли . Само колега адвокат , безусловно може да ти бъде полезен.
- madonna
- Нов потребител
Без участието на всички съсобственици не може "законно" да се осъществи това което искате. Историята познава и други случаи...
- n_ikito
- Активен потребител
Темата станала много оборотна днес....Още някой беше писал още в началото, какво ли се е случило с поста му?
Напоследък си изградих едно мнение за форумите базирано на продължително участие в тях. В чуждестранните форуми си помагат, нямате си идея колко труд полагат да приведат нещо си в приличен вид и да го споделят.
В родните форуми основно се приказват празни приказки, оплюват се един друг(прочетох и местните изпълнения) и все пак за щастие се намира тук таме някого с доброто желание да каже две приказки.
Да си кажа честно, понеже явно адвокатите се мислят за най-най, преди се забавлявах като ги гледах пияни-заляни под масата. Сега с кеф им дера кожите като опрат до мен. Не за друго, ами сами си плачат за това. "Аз кой съм, къде съм, каква кола карам....; А ти какъв си мижав, стоиш си на една заплатка и т.н." Отношение господа, отношение...
Естествено не ангажирам никого с това мнение, не си правете труда да отговаряте, няма смисъл.
Айде лека и оборотна вечер, много пари да сънувате.
n_ikito каза най-много с най-малко думи. Благодаря за което.
madonna, знам че не съм уточнил много неща, но като не знам кои са те...надявах се на светлина по въпроса, която видно няма да намеря тук.
А според другият коментатор то явно форума е безполезен. След като поразцъках малко и прочетох това-онова съм склонен да се съглася. Първият ти абзац накара патриотичната ми кръв да забушува(как ли ги събрах тея думи в едно изречение). След това отворих очи и всичко си дойде на мястото. Никой не обича да го цакат, запомни го.
Напоследък си изградих едно мнение за форумите базирано на продължително участие в тях. В чуждестранните форуми си помагат, нямате си идея колко труд полагат да приведат нещо си в приличен вид и да го споделят.
В родните форуми основно се приказват празни приказки, оплюват се един друг(прочетох и местните изпълнения) и все пак за щастие се намира тук таме някого с доброто желание да каже две приказки.
Да си кажа честно, понеже явно адвокатите се мислят за най-най, преди се забавлявах като ги гледах пияни-заляни под масата. Сега с кеф им дера кожите като опрат до мен. Не за друго, ами сами си плачат за това. "Аз кой съм, къде съм, каква кола карам....; А ти какъв си мижав, стоиш си на една заплатка и т.н." Отношение господа, отношение...
Естествено не ангажирам никого с това мнение, не си правете труда да отговаряте, няма смисъл.
Айде лека и оборотна вечер, много пари да сънувате.
n_ikito каза най-много с най-малко думи. Благодаря за което.
madonna, знам че не съм уточнил много неща, но като не знам кои са те...надявах се на светлина по въпроса, която видно няма да намеря тук.
А според другият коментатор то явно форума е безполезен. След като поразцъках малко и прочетох това-онова съм склонен да се съглася. Първият ти абзац накара патриотичната ми кръв да забушува(как ли ги събрах тея думи в едно изречение). След това отворих очи и всичко си дойде на мястото. Никой не обича да го цакат, запомни го.
- go6o_kara
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|