начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Имот-такси?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имот-такси?

Мнениеот vladi7520000 » 02 Окт 2008, 21:05

Здравейте,
Предстои ми да закупя имот в София с договорна ипотека.
Пенсионер съм по болест, въпроса ми е имам ли някакви облекчения при изповядване на сделката (Държавни такси, и други такива)?
Това ми е първия имот който купувам.
Благодаря предварително.
Поздрави
Владимир
vladi7520000
Нов потребител

Re: Имот-такси?

Мнениеот betina » 06 Окт 2008, 01:04

Не са предвидени финансови облекчения съобразно здравословното състояние за самото нотариално изповядване на сделката. В срок до два месеца след като станете собственик, трябва да подадете в общината декларация по чл. 14 от ЗМДТ. В нея е предвидена възможност да декларирате намалената си работоспособност, което да удостоверите с решение на ТЕЛК. Така ще плащате по-малко данък.
betina
Потребител

Re: Имот-такси?

Мнениеот vladi7520000 » 28 Ное 2008, 20:02

Благодаря Ви много.
Поздрави
Владимир
vladi7520000
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба