начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Покана за съставяне на акт от Столичен инспекторат

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покана за съставяне на акт от Столичен инспекторат

Мнениеот gamzovyana » 22 Май 2014, 19:10

Здравейте,
получих покана от Столичния инспекторат да отида д ами съставят акт, като съм адресиран като собственик на автомобил.
Твърдят, че съм извършил административно нарушение, като цитират чл. 28, ал. 1 т.7 от Наредбата за организация на движението... която точка е "Забранено е паркирането на тротоар". Няма дата, на която е извършено нарушението.

Та ме канят в рамките на 5 работни дни да отида да ми съставят акт, и то в рамките или между 9 и 10 сутринта или 16 до 17 ч следобяд.

Тук има доста теми - някои са доста стари, в някои има повече емоционални изблици и писане с главни букви, отколкото смислена информация, та исках да питам - този акт, който искат да ми съставят законен ли е, има ли начин за избягването му и т.н. ?
Няма начин да съм сигурен, че аз съм управлявал автомобила по време на нарушението ( всички паркираме върху тротоари в един или друг момент ), най-малкото защото не знам кога е установено. Пише също така, че ако не отида, ще ми съставят акта неприсъствено по чл. 40 ал. 2 от ЗАН.
gamzovyana
Нов потребител

Назад към Административно право