- Дата и час: 26 Ное 2024, 02:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПАМ-КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
ПАМ-КАТ
През 2008г.имам издадени 3-НП по ЗДвП,но пак през същата година през м. декември бях арестуван и осъден на "лишаване от свобода".През това време въпросните НП са преведени в сила като основанието за това е чл.58 ал.2 от ЗААН или че някакъв полицай ме е търсил на адрес но не ме бил намерил и по данни на съседите установил че ме няма от доста време,това е записал в докладна записка през м 10. 2009г. като на място за подпис на връчване на НП е написал 58/2 и е дописал номерата на другите НП.На основание на всичко това началника на КАТ-Ловеч издава ПАМ и т.н.Единия от актовете е в гр.Перник и след като бях освободен подадох молба до Окръжния Прокурор за възобновяване на административнонаказателната преписка,но Той е установил че разпоредбата на чл.58 ал.2 е приложена незаконосъобразно без да е имало основание за това тъй като слуйителите на КАТ имат достъп до системата на МВР и са могли да установят че съм задържан и там да ми връчат НП който аз да раша дали да обжалвам или не и че към момента няма данни това НП да е влязло в сила защото не ми е връчено,но въпреки това фигурира сред НП на основание на който е издадена ПАМ.Въпроса ми е: Законна ли е ПАМ при това положение и кой трябва да я отмени ако не е.
- koychev
- Нов потребител
Re: ПАМ-КАТ
Най-вероятно говорите за ПАМ на осн. чл.157 ал.4 ЗДвП(отнети всички к.т.). Ако е така имате няколко възможности, предвид възобновяването, но първо трябва да сте в 14-дневния срок за обжалване на ПАМ. Става с жалба до Адм. съд, чрез органа издал ПАМ.
1. К.Т. се отнемат само с влязло в сила НП, ако това не е така(а то е очевидно), основанията за отмяна на заповедта са налице.
2. Възможно е изключването на това или няколко НП да Ви даде възможност за служебно възстановяване на к.т.(период от 2 год. без отнемане на точки) или да отидете на допълнително обучение, при положение , че имате положителен баланс след преизчисляването.
Ако сте в срока на обжалване, обжалвайте и си намерете адвокат
1. К.Т. се отнемат само с влязло в сила НП, ако това не е така(а то е очевидно), основанията за отмяна на заповедта са налице.
2. Възможно е изключването на това или няколко НП да Ви даде възможност за служебно възстановяване на к.т.(период от 2 год. без отнемане на точки) или да отидете на допълнително обучение, при положение , че имате положителен баланс след преизчисляването.
Ако сте в срока на обжалване, обжалвайте и си намерете адвокат
Правото е за бдящия, не за спящия!
-
crane_law - Младши потребител
всъщност прокурора е компетентен да внесе предложение за възобновяване на производството по ЗАНН, но решава съда. Никак не е сигурно дали в сектор Пътна полиция са можели служебно да узнаят, че спрямо лицето има влязла в сила присъда с ефективно лишаване от свобода! Особено ако деянието е такова, че няма наказание, което да се изпълнява чрез служителите от Пътна полиция. Освен това може местната подсъдност на делото по НПК да е различна от мястото на извършване на деянията по ЗДвП и от службата по местоотчет в Пътна полиция.
- iva_sh
- Потребител
Според прокурора не може да се внесе предложение за възобновяване,защото НП не е влязло в сила,а в същото време на основание на него ми е намален баланса на точките.Имам постановление в което прокурора е установил къде съм бил и как служителите на КАТ са имали възможност да ме намерят,защото като съм арестуван е логично да не бъда в къщи,а те имат достъп до системата и са могли да разберат къде съм.В същото време след 2г.7м. ми връчиха в затвора други НП пак от 2008г.
Цялата работа е че полицаят който ме е търсил е отбелязал в графата за връчване чл.58/2 ЗААН и е добавил номерата на още три НП и прокурора в постановлението казва че не е имал основание за това.
Цялата работа е че полицаят който ме е търсил е отбелязал в графата за връчване чл.58/2 ЗААН и е добавил номерата на още три НП и прокурора в постановлението казва че не е имал основание за това.
- koychev
- Нов потребител
koychev написа:Според прокурора не може да се внесе предложение за възобновяване,защото НП не е влязло в сила,а в същото време на основание на него ми е намален баланса на точките.Имам постановление в което прокурора е установил къде съм бил и как служителите на КАТ са имали възможност да ме намерят,защото като съм арестуван е логично да не бъда в къщи,а те имат достъп до системата и са могли да разберат къде съм.В същото време след 2г.7м. ми връчиха в затвора други НП пак от 2008г.
"Отбелязването" не е работа на полицая, а на съответния началник издал НП. Щом с постановление на прокуратурата е постановено, че не е налице връчване и съответно влизане в сила на НП, няма как заповедта за отнемане на СУМПС (отнети всички к.т.) да е законосъобразна. Дано да сте спазили срока за обжалването и.
Може да поискате да Ви бъдат връчени посочените НП и да започнете процедура по обжалването им.
Правото е за бдящия, не за спящия!
-
crane_law - Младши потребител
Здравейте, ако някой може да помогне със съвет. През 2011 год. е наложена принудителна административна мярка - отнемане на свидетелство за правоуправление на основание- чл.171, ал.1, б."е" от ЗДвП Срок- до представяне на застраховка ГО. Сега върви обжалване, но Адм. съд я потвърди. Няма как да бъде сключена такава засттраховка, поради факта че моторчето не е регистрирано и няма номера. Още по- вече в момента за 2011година. Попитах адвокат, нямал идея.Ако някой има, моля да ми каже. Въпросът е че не можем да сключим застраховка за това скутерче, тъй като няма регистрация. А не искат да вдигнат заповедта без да им се представи ГО. А как и да се сключи за 2011 год.?
- marinovi
- Нов потребител
не е нужно застраховката да е за 2011г., то е ясно че този вид ПАМ се налага защото към определен момент не е имало валидна застраховка. Действието е до представяне на валидна полица, но не със задна дата, това не е позволено от КЗ. Затова след регистрация сключете застраховка и я представете в КАТ. Все пак трябва да става дума за МПС, което не е спряно от движение. След като съдът е потвърдил ПАМ се предполага че въпросното МПС отговаря на изискванията на чл. 259 и сл. от КЗ, за да подлежи на този вид задължително застраховане.
- iva_sh
- Потребител
нерегистрираните МПС се прехвърлят с писмен договор без да е нужна нотариална заверка - ако знаете кой е предишният собственик! Регистрацията в КАТ не елемент от състава по прехвърляне на правото на собственост на МПС, независимо дали са били регистрирани.Друг вариант е вещта да бъде бракувана и да стане безпредметно нейното застраховане. Няма МПС, няма проблем!
- iva_sh
- Потребител
В нашата държава няма правосъдие,повярвайте ми,личен опит.Ако има човек пари ще се оправи,ако не правото за него не важи.С извинение,но хората които правораздават показват почтенност която е само привидна,а всъщност прилагат правото според човек и ситуация.Няма да има оправяне никога,не Бойко ами и господ да "слезе"все тая,тук е една цивилизована джунгла.Извинявам се ако някой се чувства засегнат,но това е в действителност.
- koychev
- Нов потребител
За да се наложи санкция по КЗ задължително МПС трябва да е регистрирано на територията на РБългария. Друг е въпроса, че щом не е регистрирано МПС не следва да се движи по пътищата, отворени за обществено ползване. Не виждам, обаче какъв е проблема да се сключи ЗЗГО по индивидуализиращите признаци на МПС - марка, модел, VIN номер, номер на двигател, както се прави преди регистрацията на всяко МПС.
- B_Simeonov
- Младши потребител
Засега никой застраховател не иска да ми направи ГО без скутера да е регистриран. ВАС се е произнесъл, че потвърждава ЗНПАМ. Нямам нужните документи да регистрирам скутера. Моля за съвет.
- marinovi
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|