начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

жалба и лични данни

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

жалба и лични данни

Мнениеот boteva » 16 Юни 2011, 11:25

Правно обосновано ли е в тестта на ЖАЛБА, освен трите имена, точния адрес и тел. за връзка, да се изискват всички данни от личната карта?
boteva
Младши потребител

Re: жалба и лични данни

Мнениеот nk7702n » 16 Юни 2011, 11:34

За каква жалба става въпрос? За предявяване на иск пред съд в исковата молба съгл. чл. 127 от ГПК дори не се изисква като реквизит посочване на номер на личната карта.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boteva » 16 Юни 2011, 13:01

Най-обикновена жалбица по личен проблем, подадена към Дирекцията за социално подпомагане!
Не бях чувала, че личните данни са тоооооолкова важни и при жалбите. Какви са правните основания?
Имам чувството, че ще се пише нова жалба и за това...
boteva
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Юни 2011, 13:12

Относно подаване документи до Дирекция" Социално подпомагане", в случай, че Ви искат допълнително лични данни, задължително трябва да попълните декларация, че сте съгласна с предоставянето на тези данни.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boteva » 16 Юни 2011, 13:35

Да, ама НЕ! Не искаха да ми я приемат, но тъй като се отнася за детските надбавки на детето, си ги допълних - имах ли избор???
Бих искала да прочета някъде правното основание - лични данни в жалба?! За какво са им в този случай?
Та те от години са в досието при соц. ни работник. Не им ли стигаше името, адреса и ЕГН-то ми.
Можеха да ми поискат и кръвната група или банковата сметка - нали съм в ръчичките им........
boteva
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 16 Юни 2011, 22:02

Аз си мисля че АПК.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135521015 , и по-точно чл.107.
Също смятам, че български гражданин се идентифицира с три имена и ЕГН, като е нормално в жалбата / сигнала да посочи и телефон/адрес за отговор и връзка.
Вече по жалбата органът може да изисква допълнителни данни и документи.
С една дума, дори на следната жалба до кмета:

До Кмета на община ...

жалба

от иван иванов егн.401010..... адрес с. осойно ул.10-та номер 699

г-н кмете,
не съм доволен от тротоара пред домът ми, има много дупки и се спъват хората. моля оправете го.

подпис: ...

трябва да се отговори в 30 дневен срок.
Интересното е, какво става като не се отговори :wink:
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Административно право