Здравейте ,казусът ми е следният преди около два месеца си направих автокаско към Армеец ,платих половината от сумата за застраховката, след което бе извършен първоначален оглед на колата придружен със снимки . След завършването на огледа беше изготвен протокол за констатирани повреди , който ми беше връчен за подпис ,без допълнително разяснение!Отбелязани бяха в протокола два елемента от колата като повредени (с подбив) ,което по никакъв начин не нарушава цялоста и боята на купето! След неприятно стечение на обстоятелствата (паркинг щета) точно тези два елемента бяха засегнати като им беше наранена боята.Пуснах жалба и чаках 21 дена ,при залегнали в договора 15 дена.Най-накрая получих отрицателен отговор и молбата ми не беше удовлетворена ,като основание беше изтъкнато „застрахователя не обезщетява онези увреждания по автомобила, които са били налични към момента на сключване на застраховката“ .В общите условия на към договора е записано както следва чл.4 ал.16.2 По тези общи условия не се покрива всяко налично увреждане на детайлите по МПС ,констатирано ,описано или заснето при огледа на автомобила. Имат ли правово основание да ми отказват компенсации ,на основание по – горния член при условие ,че констатираните щети при първоначалния оглед не влизат в рамките на заведената паркинг щета .А до колкото разбирам в чл.4 ал.16.2 се говори за не покриване на самото увреждане ,а не на целия детайл по колата .Благодаря предварително с нетърпение ще чакам отговор от вас
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАСКО-интересен казус –отказ за компенсация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|