- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Права след ПТП!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Права след ПТП!?
Здравейте,имам въпрос относно ПТП.Историята е следната...миналата нощ ни се наложи да отидем с дъщеря ни до окръжна болница,пътувахме по Цариградско шосе с 60км/ч. ,при което отзад ни блъсна кола завъртяхме се и се ударихме в мантинелата.В колата бяхме аз и дъщеря ми на задната седалка и баба ми и съпруга ми на предната.За щастие ни няма нищо,освен контузия на главата на баба ми,но след преглед от бърза помощ тя отказа да бъде закарана в болница.След като дойдоха от КАТ се установи,че шофьора,който ни е блъснал е с 1,17 промила алкохол в кръвта и е карал с 140-150км./ч. , книжка има от 4 месеца.Нашата кола е тотална щета,няма как да се оправи...същото написаха и в доклада на КАТ.Каско нямаме...остава само застрахователната компания.След произшествието 3годишната ни дъщеря,както и баба ми са в стрес.Думите на полицая бяха че скоро не е виждал толкова тежко ПТП без жертви.Въпросът ми е следният-можем ли да го съдим,как става това и какви са правата ни в случая!?
- marina_atanasova
- Нов потребител
Re: Права след ПТП!?
с протокола за ПТП отивате в неговата застрахователна компания да направят оглед и оценка на щетите по автомобила Ви и съответно да Ви платят обезщетение за щетите по автомобила.
За баба Ви - ако имам някаква медицинска документация за прегледи и лечение, също и съдебно-медицинско удостоверение може да се претендира обезщетение. В България трудно се присъждат обезщетения за стрес, евентуално ако има заключение на психолог и наистина много сериозни психически травми. Обезщетенията обичайно се претендират от застрахователната компания, не от виновния водач, предвид съмнителната му платежоспособност. Ако щетите са значителни - над 4000 лв. може да се образува наказателно производство срещу него.
За баба Ви - ако имам някаква медицинска документация за прегледи и лечение, също и съдебно-медицинско удостоверение може да се претендира обезщетение. В България трудно се присъждат обезщетения за стрес, евентуално ако има заключение на психолог и наистина много сериозни психически травми. Обезщетенията обичайно се претендират от застрахователната компания, не от виновния водач, предвид съмнителната му платежоспособност. Ако щетите са значителни - над 4000 лв. може да се образува наказателно производство срещу него.
- maria01
- Потребител
За съжаление при 1,17 алкохол в кръвта застрахователя на виновния водач може и да откаже да изплати застраховката и ... нещата стават доста заплетени.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
затова сме адвокатите, които сме специализирани в тази област, да ги разплитаме
- maria01
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|