начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Незаконно паркиране.как да се справим?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконно паркиране.как да се справим?

Мнениеот dimitarpetkov » 07 Сеп 2010, 00:00

Здравейте,имам проблем с незаконно паркиране от доста време,пиша жалби до кмета на общината от около 5 години но всичко е много бавно и мудно.въпреки,че инспекторатът изпрати препоръка до кмета да се разпореди да бъдат сложени колчета ги избиха вчера.Дойде полиция,която не направи нищо.Въпросът ми е как да сложа колчетата перманентно без да има опция да бъдат избити отново и ако бъдат избити да бъде осъден извършителя.Също така искам да питам какви са действията по слагане на камери в периметъра така,че да има видеонаблюдение и да не могат да паркират както си искат незаконно съседите ми.Благодаря ви
dimitarpetkov
Нов потребител

Re: Незаконно паркиране.как да се справим?

Мнениеот TheOldMan » 07 Сеп 2010, 10:09

Ма много си мразите съседите нещо :)
Първо обяснете - терена, за който се борите да не се паркира на него, ваш личен ли е, или обществен? Какво е - тротоар, градинка, детска площадка?
А иначе.... първо отивате в общината и се сдобивате с някакъв документ, който да легализира поставянето на колчета за ограничаване на достъпа. Примерно се провъзгласявате за управител на етажната собственост, свиквате общо събрание, събирате подписите на всички съседи (включително и тези, дето са изкъртили колчетата :) ) че са "за" да се ограничи достъпа на автомобили до зелените площи/градинката, бръквате се надълбоко в протмонето, поръчвате си ето такива (или подобни) колчета:
Изображение
правите един трудоден, изкопавате дупки по 1 метър, бетонирате колчетата и ще можете да се наслаждавате от балкона на мъките на съседите, останали без незаконните си паркоместа.
Но трябва:
- терена, който ограждате, да е част от имота ви. Не можете да се разпореждате с общинска собственост.
- да се грижите за оградения имот - чистотата няма да го поддържа, тъй като камионите й вече няма да могат да влизат там.
- поразгледайте внимателно ситуацията, и си помислете "Аз хубаво сложих тия колци, ма ако стане пожар, пожарната дали ще може да стигне до подходящо място и да си разпъне стълбата, за да ме свали от балкона?"
Камери.... ми може да сложите, що да не можете... Към 150 лева парчето са китайските боклуци. Някоя фирма ще ви земе 1-2 хилядарки, за да опъне кабелите, още толкова за оборудване на най-елементарния пулт за наблюдение...Само трябва да са в имота ви, и да накичите от ония предупредителни табели "Навлизате в зона с видеонаблюдение", за да не нарушите конституционните права на гражданите :) Ма кой, вие ли ще стоите 24 часа пред мониторите? И като забележите "престъпник", какво? Ще викате полиция, паяк, или ще се саморазправяте с него?

В заключение - зарежете ги тия идеи и оставете общината да си върши работата. Напомняйте й за проблема от време на време със жаби, сигнали. Може пък някой ден да поставят така желаните от вас масивни колчета.

Осъждането на извършителите - и него го оставете на компетентните органи. Няма да го/ги осъдят, най-много някоя глоба да плати за вандализъм, но продължавайте да сигнализирате. Всеки ден, даже може сутрин писмено, следобед да отидете лично. Не пропускайте всеки приемен ден на кмета на общината, и го запознавайте с въпроса си. Така освен съседите ви, и общинската администрация ще ви намрази.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 07 Сеп 2010, 11:14

до-TheOldMan страхотен отговор му даде yes :D сега ще следя да видя другите присъстващи тук какво ще споделят
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот dimitarpetkov » 07 Сеп 2010, 23:24

всичко гореизброено е направено вече сега остава кмета да си размърда ........
dimitarpetkov
Нов потребител

Назад към Административно право