начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Търся специалист по немско гражданско право-или европейско.

Търся специалист по немско гражданско право-или европейско.

Мнениеот rositsa1986 » 13 Окт 2007, 12:06

Моля ви, препоръчайте ми специалист по европейско или немско гражданско право. Става въпрос за бракоразводно дело, което се води в Германия. Брат ми е женен за германка, но е подала молба за развод и имаме нужда от адекватен съвет относно попечителство, издражка и т.н., а се оказва, че на практика не можем да се свържем с български юрист, който да ни консултира. Благодаря ви предварително!
rositsa1986
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 13 Окт 2007, 19:54

В кой град е женен брат Ви?
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот rositsa1986 » 13 Окт 2007, 20:27

В Нюрнберг, но скоро ще се прибира за известно време в България, така че може да се свърже и с български адвокати.
rositsa1986
Нов потребител

Мнениеот gitch » 16 Окт 2007, 15:58

Нека брат Ви да се обърне към Anwaltskammer Nuernberg. Там да иска справочника на действащите към интересуващия го немски съд адвокати - избор може да се направи по много критерии, в т.ч. и адвокат говорещ български език (което значи българин) или по област на работа (европейско право, немско бракоразводно право и т.н.).

Нека брат Ви не храни големи надежди - ако не намери начин да си изтегли делото в България детето със сигурност ще бъде дадено на майката-германка (независимо от поведението й в брака), а брат Ви го очакват безброй искове за огромни издръжки не само за детето, но и за (бившата му немска) съпруга и то с години. За германките всичко е въпрос на много пари при развод, които те обикновено печелят от мъжете си, а когато мъжете им са чужденци е просто неописуемо.

Затова моя съвет е: ДЕЙСТВАЙТЕ БЪРЗО И ТО В ПОСОКА ДА СИ ИЗТЕГЛИТЕ ДЕЛАТА В БЪЛГАРИЯ. Иначе брат Ви не го очаква нищо добро. Наемете си и адвокат водещ международни разводи в България. Ще Ви е нужен.
gitch
Нов потребител

Мнениеот KonstantinRuskov » 16 Окт 2007, 21:26

Sdraveite,

ne sam saglasen s gornoto mnenie, neshtata ne stojat savsem taka... A i edno delo ne mozhe tolkova lesno da se istegli kam Balgarija :-))).
Neka da se predstavja. Imeto mi e Konstantin Ruskov i rabotja kato advokat sas sobstvena kantora v Leipzig i München. Prinzipno sam spezialisiran na grazhdansko i ikonomichesko pravo, a ne na semeino, no mozhe da Vi pomogna.
Ako imate zhelanie da se svarzhete s men, to mozhe da otvorite saita http://www.ruskov-law.eu. Tam shte namerite informazija sa men i mojata kantora, katkto i E-Mail, telefon i fax sa kontakt. Shte se radvam ako se obadite.
Mnogo uspehi

Konstantin Ruskov
KonstantinRuskov
Нов потребител

Назад към Право на ЕС