начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Европейска конституция

Европейска конституция

Мнениеот milia » 09 Мар 2009, 23:17

Защо Франция и Холандия не са одобрили предложението за Европейска конституция? С кои точки не са се съгласили?
milia
Нов потребител

Re: Европейска конституция

Мнениеот palimsest » 09 Мар 2009, 23:50

защо не?!!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 08:13

Телефона на Холандия е - 02834и129842198.
На Франция е - 23048923198.

Надявам се знаеш този цитат на Хенри Кисинджър.

Но впрочем - кой се интересува реално от Европейската конституция?
Има ли бъдеще такъв проект. Много сме разнородни - и като нации и като манталитети.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот milia » 10 Мар 2009, 22:04

След 2 месеца ще ходя в Европейския Парламент и ще обсъждам тази тема, затова ми трябва информацията защо ЕС конституция не е одобрена от Франция и Холандия и какво може да се направи, за да я одобрят.
milia
Нов потребител

Мнениеот palimsest » 10 Мар 2009, 22:15

Аз нямам идея каква е причината за Вашето посещение в Европейския парламент и защо точно Вие трябва да ходите там за да обсъждате проблеми, които видно е са далеч от дневния ви ред. Надявам се, не приемате мнението ми за агресивно, но би било интересно да изясните на форумната аудитория, по силата на коя логика се налага лице да обсъжда в ЕП проблеми, за които същото няма идея,или поне така звучи интонацията и словореда на изказа ви,ако греша-извинете... и търси информация за това в юридически форум...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 22:46

Димитър Стоянов

Кристиян (Кристиан) Вигенин

И още други знайни и незнайни войни ...

Боже - ръцете сами пишат текста - в хороскопа ми пише не се заяяждайте с колегите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 10 Мар 2009, 23:05

Мисля си, за да си отговорите на въпроса, защо аджеба, отхвърлиха Конституцията...препоръчвам да почетете Европейска геоикономика....малко философия, психологията също ще ви даде доста отговори на въпросите...
Чичко Мишле,твърдеше да не е срещал европейщи въобще, щото преди да са такива, те са италианци, французи, германци...Май и ние българите, повече от половин век все ни се ще да мязаме на някого-германофили, русофили, американофили,ся сме еврофили(вкл. и аз) и като изключим Съединението, Априлското въстание ....само българофили не сме били.
Едуар Баладюр написа цяла книга "Характерът на френската нация" в която с ръка на сърцето и сълзи в очите се вглеждаше в бъдното битие на Франция, за да бъде Европа по-богата утре,а не стерилизирана и сварена като постна чорба, в която поне едно българско бобено зърно, един италиански макарон, две парчета английски жамбон да не шавърникат, а тоз чиляк не е кой да е, а виде Ентелектуалец и премиер на Франция.....Големия италианец, Аурелио Печей в книгата си" Докато не е станало късно" поиска по-бързо да се сложи край на националните суверенитети, тъй като те пречели на бъзещето ...само дето преди смъртта си поиска да го погребат в родния Неапол, и не като гражданин на света, а като италианец, най - паче като неаполитанец...и в погребенията народите си имат традиции, както и във всички други прояви на националния си живот, пък колкото повече ги спазват, толкоз повече те се уважават,а поради което ги уважават и другите....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот dwdimov » 10 Мар 2009, 23:14

EU Constitution: Why France voted `no'

http://www.thehindubusinessline.com/200 ... 080800.htm

Why the Dutch voted "no"

http://www.policy-network.net/uploadedF ... -final.pdf

Повече информация - Google. Едва ли някой тук във форума ще се хване на ръка да развие всичките причини и т.н ;)

Поздрави
dwdimov
Младши потребител

Мнениеот milia » 11 Мар 2009, 20:54

dwdimov, Благодаря за линковете!
palimsest, ние сме ученици. Всяка година в Европейския парламент се организира ден на Евроскола - ученици от всички държави членки на ЕС обсъждат проблеми и въпроси относно Европейския Съюз. Аз ще говоря за конституцията и ми е необходима информация. Да, това е далеч от дневния ми ред, но по силата на тази логика ще ходя. Набирам информация и реших, че в юридически сайт ще са наясно със законите на ЕС след като България е в ЕС. Благодаря за неагресивното мнение, явно не само аз нямам информация.
milia
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2009, 21:14

Слава Богу, ние си мислихме, че говорим с депутат - пък то с ученик.

Виж ти какви работи учи младежта - пък ние едно време - работехме в ПУЦ-а на завода в Гара "Искър" - Ремонтния на камионите ЗИЛ - проблеми няма - поставял съм стъпенките на кабината на камиона. Работехме обаче с турбо компресор - няма такава машина - завива гайките на камиона с огромна сила.

Спомени от преди години.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 11 Мар 2009, 22:01

Аз просто се опитах да нахвърля в едри щрихи идея поради каква причина са казали едно голямо НЕ на конституцията...това дали зная или не важно, опитах да насоча...както си искате тълкувайте!

Желая успех и достойно представяне в ЕП.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот valery_an » 15 Мар 2009, 12:48

до ivan_lawyer на 11 Мар 2009 08:14 pm

Ей нема да лъжеш хората , в АРЗ в гара Искър едно време се ремонтираха ГАЗ 53 а не ЗИЛ :lol: :D :mrgreen:

явно малко са те гонили майсторите в ПУЦА и повече на цигара и биричка си ходил а не на бач :mrgreen:
valery_an
Младши потребител

Назад към Право на ЕС