Отскоро живея със съпругата ми в испания , тези кото са живяли в чужбина знаят какво е да се страхуваш най много от сънародници за жалост!
Имаме доста проблеми неработя , тя работи и е бремена , живяхме в малка стая за един човек мн тежко , сега един "свестен българин" ни предложи да вземем неговия апартамент. Така по накратко , той има договор с хазаина (испанец) до края на годината , но нямал пари (това не го каза измисли 10 други версии) иска ние да живеем там с неговия договор а той ще си тръгне на края на месеца април месец. Обаче понеже човека доста послъгва и се питам дане би да иска да остане и след това .. ние на 10 април трябва да платим 550 евро наем и 550 евро гаранция на хазаина ! тогава ще получим и новия договор , който е стария с промяна , добавени сме и ние в него ... за да не коства пари за нов уж . (а и да не ни се дигне цената )
Въпроса ми е как може да направим че да сме сигурни че този човек на 5 маи както казва ще си замине .. някакво споразумение или договор пред свидетели ? Въпроса ми е спешен защото това трябва да стане на 10 април когато хазаина ще дойде да ни донесе договора и да платим 1100 евро ! Да не ви казвам че оставаме с 35 евро до края на месеца .....
Притеснени сме човека е кротък , но вече измисли 10 версии къде ще ходи и кога и защо и по всичко личи че не му е чиста работата и искаме да мсе застрахоани , това са много пари пари които нямаме да дадем на вятъра а и няма къде да отидем с това бебе което ще се роди юни
Блаодаря предварително .
Skypa ми е galio8285
- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наем и пренаемане в Испания - моля за съвет
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
да , женами знае перфектно (за разлика от другия човек).
Интеренсува ме какво трябва да представлява тжа споразумение или договор за да има стойност. Или съвет какво да наравим .
Интеренсува ме какво трябва да представлява тжа споразумение или договор за да има стойност. Или съвет какво да наравим .
- galio8285
- Нов потребител
Моят съвет е да договаряте директно с Наемодателя, като му поставите изричното условие, че ще заплатите депозит в размер на една наемна вноска и първия наем при условие, че ви предадат ползуването на имота на 01.05.-без ангажименти към бивши наематели и пр.
Честно да ви кажа малко ми стана жал, че до края на месеца, ще останете с 35 евро. Дано си струва да сте в странство...
От сърце Ви желая успех !
Честно да ви кажа малко ми стана жал, че до края на месеца, ще останете с 35 евро. Дано си струва да сте в странство...
От сърце Ви желая успех !
- vassilev
- Активен потребител
Има една приказка, че "евтиното" излиза скъпо ...
Нека стария наемател да си прекрати договора, а Вие сключете нов ...
Не е невъзможно да се окаже, че сте платили чужди задължения и в същото време да се окажете на улицата (или най-малкото с още един съквартирант ) ... после ходи се оправяй ... кой крив ...
Нека стария наемател да си прекрати договора, а Вие сключете нов ...
Не е невъзможно да се окаже, че сте платили чужди задължения и в същото време да се окажете на улицата (или най-малкото с още един съквартирант ) ... после ходи се оправяй ... кой крив ...
- inspectora
- Активен потребител
Не пропускайте да проверите и как стои въпросът с режийните разноски на това жилище /ток, вода, телефон, газ, портиерски/. Влизат ли в наема или ще се плащат отделно, ако не в какъв размер са приблизително и дали предишния наемател си ги е платил. Да не се окаже, че освен наем и депозит ще трябва да платите и неговите разноски за минали периоди. Мисля, че най-добре ще е да си сключите нов договор със собственика за да нямате изненади, както ви посъветва колегата преди мен. /В краен случай едно тристранно споразумение за оставащия срок на договора./
- i.georgieva
- Младши потребител
наясно сме с разходите , хазаина е много свестен човек преподавател по математика.. искам да знам има ли нещо специфично при сключването на такова споразумение , какви реквизити трябва да съдържа примерно .
С женами решихме изрично да подчертаем при срещата с хазаина че имаме уговорка с предния наемател и той ще напусне жилището , но това споразумение няма да е излишно. С новия договор е трудно тъй като може да доведе и до изменение на цената, но ще обмислим и това.
Благодаря
С женами решихме изрично да подчертаем при срещата с хазаина че имаме уговорка с предния наемател и той ще напусне жилището , но това споразумение няма да е излишно. С новия договор е трудно тъй като може да доведе и до изменение на цената, но ще обмислим и това.
Благодаря
- galio8285
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|