начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Не ми взимат парите за данък МПС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не ми взимат парите за данък МПС

Мнениеот ivailo_kirilov73 » 20 Яну 2011, 16:55

Немога да разбера защо при промяна на адресната регистрация(лична карта) не искат да ми вземат данък МПС?!? Нима тези пари не отиват на едно и също място в НАП София?!? Така е вече три години откакто промених личната си карта. Някой може ли да ми даде смислен отговор? Благодаря предварително! :(
ivailo_kirilov73
Нов потребител

Re: Не ми взимат парите за данък МПС

Мнениеот nevin_alibriam » 20 Яну 2011, 17:27

Дължите данъка на Общината, която е записана на гърба на личната Ви карта. Местен данък е - не републикански, не отива в НАП, а в съответната Община по постоянния ви адрес.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот inspectora » 20 Яну 2011, 17:29

Защото трябва да заявите да "преместят" и МПС-то в общината по новия адрес /парите за този данък не отиват в НАП, а в общината!!!/. Мисля, че това ставаше в общината по стария адрес, където до промяната му сте плащали за МПС-то - там се подава заявлението /ако греша да ме поправи някой/ ...

Да допълня само - ако става въпрос за различни адреси в София - същото е, ако сте сменили районната община!

А всъщност къде не Ви вземат парите? По нов, или по стар адрес общината?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ivailo_kirilov73 » 20 Яну 2011, 23:07

Нито в едената Община, нито в другата. Казват ми или да си сменя личната карта(от старата община) , или да закарам колата в София(незнам как като не е в движение, става ли само с номерата??) , където да я регистрирам в КАТ и там да и платя данъка!?!
И двата варианта ми се струват абсурдни, но както е така е!..... :(
ivailo_kirilov73
Нов потребител

Мнениеот djandarin » 22 Яну 2011, 20:52

Ами щом не е в движение най-добре я бракувай плати си задълженията и няма да плащаш повече данъци....пък ако имаш намерение да я подкараш отново може и а се наложи да я пререгистрираш...
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот wladi » 23 Яну 2011, 15:22

ivailo_kirilov73 написа: Нито в едната Община, нито в другата. Казват ми или да си сменя личната карта (от старата община), или да закарам колата в София(не знам как като не е в движение, става ли само с номерата??), където да я регистрирам в КАТ и там да и платя данъка !?!
И двата варианта ми се струват абсурдни, но както е така е!..... :(

В старата Община правилно са отказали, защото данъка е местен и се дължи в общината по местоживеене - постоянен адрес. В новата община не искат да Ви вземат парите, защото няма къде да ги осчетоводят, автомобила все още не е пререгистриран в КАТ и нямат партида за него на Вашето име.

Възможности:
1. Пререгистрирайте автомобила.
2. Спрете го от движение, бракувайте го - връщат се талоните и двата и рег.номера. Снема се от отчет и не се дължи данък.
3. Изчислете данъка и го платете по банков път на новата община, ако смятате по-късно да го пререгистрирате и ползвате. (за да не се дължи с лихви). Сумата ще остане като надплатена на Вашето ЕГН.
4. Не правете нищо, да проследим действията на администрацията.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Данъчно право