начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

обезщетение /неплащане на платен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение /неплащане на платен отпуск

Мнениеот nikim69 » 16 Сеп 2019, 22:19

Здр след прекратяване на ТД чл.325,ал 1 т 1 от КТ ми пише в обещетения и удрьжки /не се дьлжи/,става дума за платената отпуска за 2019 или там за 9те месеца ,която работодателя ми не е плащал.При вьпрос кьм служителката трз какво правим с отпуската ,тя отговаря не знам...А при нас заплатите се заплащат с ведомост само за сумата за получаване и подпис...та вьпроса ми е при отказ да ми платят обещетение за отпуск и отказ от информация как да постьпя?
nikim69
Нов потребител

Re: обезщетение /неплащане на платен отпуск

Мнениеот svegrigorov » 17 Сеп 2019, 12:06

Завеждаш дело пред районен съд. Те трябва да докажат, че са ти платили, в брой срещу твой подпис или по банка чрез платежно нареждане. Другият вариант е да представят молби от твое име, че си поискал и са ти позволили да го ползваш. Ако не представят надлежния документ, печелиш делото.
svegrigorov
Потребител

Мнениеот nikim69 » 17 Сеп 2019, 21:52

мерси за инфото,друг е вьпроса дали си струва ...
nikim69
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 19 Сеп 2019, 12:20

nikim69 написа:мерси за инфото, друг е въпроса дали си струва ...

Защо? Какво те притеснява?
Безплатно производство по трудови дела
Чл. 359.
Производството по трудови дела е безплатно за работниците и служителите. Те не плащат такси и разноски по производството, включително и за молбите за отмяна на влезли в сила решения по трудови дела.
jhoro
Активен потребител

Назад към Трудово право