начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Зачитане държавен стаж за трудов

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Зачитане държавен стаж за трудов

Мнениеот toni_g » 10 Сеп 2016, 22:37

Попаднах на следната разпоредба от ПЗР ЗСВ:
§ 18. За трудов стаж се зачита стажът като съдебен кандидат или стажант-юрист, когато той е проведен след полагане на държавни изпити за придобиване на висше образование по специалността "Право".

Какво ще ме посъветвате, служебна бележка ли да искам от ОС за да ми се зачете? И дали ще може да ми бъде вписан в трудовата книжка по някакъв начин за да го ползвам в бъдеще (градя кариера в администрацията, трудовия стаж ми е от значение за повишения в ранг и длъжност)? Някой правил ли е го е това?
toni_g
Младши потребител

Re: Зачитане държавен стаж за трудов

Мнениеот blagovesta_yordanova96 » 14 Сеп 2016, 09:05

Това е хубаво да се знае, моят въпрос е почти същия - в момента съм стажант в банка, с договор за платен стаж, а съм едва втори курс. Да искам ли някакъв документ, освен договора, който съм подписала, който удостоверява стажуването ми, въпреки че съм много далеч от държавни изпити - този стаж ще се признае ли?
Experientia est scientia, scientia est potentia!
/Опитът е знание, знанието е сила!/
blagovesta_yordanova96
Нов потребител

Назад към Трудово право