начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ранно пенсиониране на учител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ранно пенсиониране на учител

Мнениеот novell_hp » 09 Юли 2015, 15:36

Здравейте. Възможно ли е учител, който е пенсиониран по реда на § 5, ал. 1 от ПЗР на КСО, да продължи да работи и да упражнява дейността си, въпреки че ще получава пенсия? Т.е първо се пенсионира, започва да взима пенсия и след това продължава да работи, получавайки и заплата?
novell_hp
Младши потребител

Re: Ранно пенсиониране на учител

Мнениеот naematelka » 02 Авг 2015, 22:21

Можете да останете на работното си място и да получавате едновременно пенсия и заплата/от 2г 150х.учители се възползват от това/...Проверете колко РЗ може да получите при пенсиониране...Имаше предложение за 10/беше 6/,но не съм сигурна,че в този случай ще ги получите...Отг.като колега,но не съм специалист... :roll:
И аз имам подобен въпрос:Може ли да се закупи за недостигащ стаж за ранно пенсиониране като у-л,следването по педагогика? :(
И втори:Работата в чужбина като учител,в момента на пенсионирането-признава ли се като спазване на условието-да се работи в момента като учител? :D
naematelka
Младши потребител

Назад към Трудово право