начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Преназначаване с изпитателен срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преназначаване с изпитателен срок

Мнениеот pantov » 26 Фев 2015, 11:18

Здравейте, изправен съм пред казус който не мога да си разясня сам и ще Ви помоля за помощ тъй като и във фирмата няма към кой да се обърна от ЧР...

Случаят е следния : Служител съм с постоянен трудов договор. Пиша молба за преназначение и съм преназначен на друга длъжност, но с заповед за преназначение и изпитателен срок 6 месеца.
При изтичането на срока, следва да подпиша пак ПТД до последния ден на 6-те месеца или на 1-я ден след 6-те месеца?
И какво става ако не подпиша или не ми предоставят такъв договор? Да се връщам на старата позиция на деня след шестият месец или съм "уволнен"?
А ако не ме известят, че съм уволнен и имам работен ден на "новата позиция" - следва ли, че договорът автоматично се подновява както е при първоначално назначение с изпитателен срок?
Също така ако заплатата ми, по време на изпитателния срок е била по-голяма, могат ли при връщане на старата позиция да ми я намалят?

В КТ не открих /не разбрах отговор на това ми питане. Ако го пише ще се радвам на насока за чл.;раздел или др. за да съм наясно с положението.

Благодаря на отзовалите се!
pantov
Младши потребител

Re: Преназначаване с изпитателен срок

Мнениеот ipn_1975 » 28 Фев 2015, 11:54

чл.69 ал.1 от КТ.
ipn_1975
Младши потребител

Re: Преназначаване с изпитателен срок

Мнениеот ipn_1975 » 28 Фев 2015, 11:58

Или чл.71 ал.2
и в двата случая не се подписва нищо. Просто продължавате да си работите и това е.
ipn_1975
Младши потребител

Назад към Трудово право