начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Напускане на работа в изпитателен срок, без предизвестие????

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на работа в изпитателен срок, без предизвестие????

Мнениеот ventsislavova » 29 Дек 2014, 23:38

Здравейте, моят казус е следният. На 17 септември подписах трудов договор за 6 месечен изпитателен срок, със срок от 2 месеца за подаване на предизвестие за напускане, естествено в полза на работодателя. Осигуряват ме на 4 часа, обаче понакога работя и по 6, с презумцията да се сумира оувъртайма и след това да го ползвам като почивен ден. Също така, поне веднъж в месеца се случва всички служители да остават след работно време (22:00) за допълнителен, неплатен труд. Всичко поносимо до тук, но с настъпването на празниците дойдоха проблемите и пазарлъците за работният график. А именно промяна в смените в последният момент поради некадърно изготвен график или просто желанието на управителите да почиват за наша сметка. Не издържам повече на тази работа и търся възможно най-бързият начин за прекратяване на трудовите правоотношения с тези експоататори. Бивши служители подаваха молби за напускане и биваха освободени едва с изтичането на двумесечният срок, други просто изчезваха (не съм много сигурна дали са уволнени дисциплинарно и си дължат неустойка). Аз не мога да чакам толкова, освен това съм студентка и ми предстои сесия. Преди малко единият управител заплаши по телефона че повече нямало да се съобразяват с датите на изпитите ми, защото аз не съм се съгласила с поредната промяна на един и същ график.
:?: Ако си пусна болничен от 31ви за възможно най-дълго време и след това просто не се появя ще ме уволнят ли дисциплинарно? Ако не е сигурно, тогава имам ли вратичка в случая? Ако не се появя повече какво се случва с трудовата ми книжка, мога ли да я преиздам без да се занимавам повече с работодателя си?
Благодаря Ви предварително :)
ventsislavova
Нов потребител

Назад към Трудово право