начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

неизплатена заплата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неизплатена заплата

Мнениеот fani999 » 12 Дек 2013, 10:22

Fani.
Искам да сигнализирам за фирмата в която работеше съпругът ми и сега не може да си получи заработеното.Това е фирма СИЛВЕР СТАР ЛОГИСТИК със управител ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ ДЕЛЧЕВ.Самата фирма е регистрирана в Самоков,и работи към френската фирма КОКЕЛ.Станаха вече 3 месеца и все още чакаме да ни платят,но този господин намира причини само и само да не плаща.Инспекцията по труда мина на проверка при тях,но господинът все още се държи надменно и виждам че няма намерение да плаща.Затова не вярвам че ефекта от проверката е ефикасен.Пазете се шофьори от такива фирми.Съвет.
fani999
Нов потребител

Re: неизплатена заплата

Мнениеот kazimirc4 » 12 Дек 2013, 11:41

Здравейте. ИТ след като извърши проверка по заплащанетоQ дава "предписания", с които разпорежда на работодателя да изплати дължимите суми! Моят съвет е веднага да проверите в ИТ какво е разпоредила, в какви срокове и ако те са изтекли, да я уведомите, че същите не са изпълнени!
Любопитем съм какво е станало на практика.
KAZIMIRC4
kazimirc4
Потребител

Мнениеот fani999 » 13 Дек 2013, 10:12

Благодаря ви за отговора.Разбира се ще проверим в най-скоро време.Дано е така,дано са разпоредили да се изплати заплатата на съпруга ми.Досега нямаме отговор и трябва да ходим на место,а работодателят доколкото разбирам няма такова намерение,понеже съм му писала по този проблем по емайл.Обвинява без причина съпруга ми ,повода е че само и само да не плати.Но няма да оставим този проблем така,пък ако ще нищо и да не получим.Поздрави.
fani999
Нов потребител

Мнениеот iliana88 » 13 Дек 2013, 22:04

От скоро (по-малко от месец) в сайта на ГИТ има възможност он-лайн да се подават сигнали за нередности. За което поздравявам тази институция!
http://www.gli.government.bg/page.php?c=156

Това е линк към сайта за подаване на сигнали на ГИТ.
iliana88
Младши потребител

Назад към Трудово право