начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

Сключен трудов договор ,а не работя.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сключен трудов договор ,а не работя.

Мнениеот rzrrbg » 10 Дек 2013, 16:19

На 18.11.2013 имам сключен трудов договор,но от тогава до ден днешен нямам и един заработен ден !Договора е с пробен период до 18.12.2013 и в него е описано ,че е длъжен ежеседмично да заплаща възнаграждение + % в края на месеца.Днес като му звъннах да го питам какво правим ми предложи или да чакам или да си намеря друга работа :D .Как да процедирам ...за мен това си е абсолютно некоректно !Като иска да чакам да си плаща ежеседмично.Към ИТ не съм се обръщал ,защото няма смисъл предполагам.Разчитам на съветите Ви и евентуално ,ако има начин да си взема полагаемото да ми препоръчате адвокат по трудовоправни въпроси в Пловдив.
rzrrbg
Нов потребител

Re: Сключен трудов договор ,а не работя.

Мнениеот kazimirc4 » 10 Дек 2013, 20:55

Здравейте. Бихте ли описали подробности как сте изпълнили задълженията си по трудовия договор и къде! Това ще определи дали е налице съдържанието на Чл. 63. от Кодекса на труда(1)
(3) (Ал. 1 отменена, предишна ал. 2 - изм., ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишна ал. 1, изм. - ДВ, бр. 120 от 2002 г.) Работникът или служителят е длъжен да постъпи на работа в едноседмичен срок от получаването на документите по ал. 1, освен ако страните са уговорили друг срок. Ако работникът или служителят не постъпи на работа в този срок, трудовото правоотношение се смята за невъзникнало, освен ако това се дължи на независещи от него причини, за които той е уведомил работодателя до изтичането на срока.
kazimirc4
Потребител

Мнениеот rzrrbg » 10 Дек 2013, 23:46

Уведомление за назначаване не съм подписвал(не само в тази фирма ми се е случвало),но би трябвало да е регистриран в НАП договора,защото са ми платени осигуровките за ноември.Утре ще проверя в НАП със сигурност за да не се окаже ,че ви губя излишно времето.Относно липсата ми на работното място ....повода е ,че фирмата чака някакъв лиценз за да започне и не е по моя вина.
rzrrbg
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 11 Дек 2013, 13:40

На мен ми намирисва на престой не по вина на работника.
Важно е какво пише в ТД относно момента на постъпване на работа,но ако не може да се "постъпи" по независещи от работника причини,дължи се обезщетение в размер на брутното ТВ.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Трудово право