начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Назначаване на стажант чужденец

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Назначаване на стажант чужденец

Мнениеот atina84 » 07 Фев 2017, 14:54

Здравейте,

имам следния казус: Искам да назнача стажант на някакъв временен договор. Момчето е чужденец от държава извън европейския съюз и има студентска виза тип D с неограничен брой на влизания в държавата.
На визата пише. че е за Обучение по чл. 15, ал 1 и чл. 24В, ал1.

Не виждам изрично разрешение или забрана за каране на платен стаж на трудов или граждански договор. Но това, което видях в чл.24 е " Разрешение за продължително пребиваване могат да получат чужденци, които притежават виза по чл. 15, ал. 1 и:
1. (изм. - ДВ, бр. 42 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., доп. - ДВ, бр. 33 от 2016 г., в сила от 21.05.2016 г.) желаят да извършват работа по трудово правоотношение след разрешение от органите на Министерството на труда и социалната политика по реда на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност;"

За съжаление не съм специалист и ще съм благодарен ако някой ми разясни дали имаме право да му предложим граждански или трудов договор при тази ситуация?

Благодаря предварително.
atina84
Нов потребител

Назад към Трудово право