начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Заплахи за уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплахи за уволнение

Мнениеот marina57 » 31 Юли 2016, 14:05

Здравейте,
от 16 години работя в сферата на образованието, като от осем години съм помощник-директор в основно училище на договор за неопределено време.
След спечелване на конкурс за директори, директорът ме извика и ми каза, че ще бъда преназначена на учителска длъжност на срочен договор и по- ниска заплата.
Мотивите са изразени устно, че иска да назначи друг заместник-директор.
Заплаши ме, че ако не подпиша допълнителното споразумение по чл.119 ще преминем към уволнение.
До момента съм работила с двама директори, които се пенсионираха, нямам налагани наказания и забележки за работата ми.
Какви са моите права в тази ситуация?
Какво мога да направя, за да се защита?
marina57
Нов потребител

Re: Заплахи за уволнение

Мнениеот m_zlateva » 01 Авг 2016, 16:50

Това е предложение, което можете да приемете ..но може и да откажете..
Възнаграждението Ви е отразено в трудовия Ви договор..освен по Ваша молба /хихи /.. то неможе да бъде намаляно..има възможност да бъдете преназначена на друга длъжност , но НЕ се съгласявайте да е по срочен договор..
m_zlateva
Нов потребител

Назад към Трудово право