начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Майчинство при срочен договор по чл. 68, ал. 1 т. 5

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство при срочен договор по чл. 68, ал. 1 т. 5

Мнениеот naskomimi » 05 Ное 2015, 16:12

Здравейте!
Ще бъда благодарна за отговор.
Работя в читалище. Ръководният орган се състои от 7 души - членове на настоятелство, които от своя страна вземат решения за назначаване и освобождаване на служители. На всеки три години има изборно общо събрание, което преизбира или променя състава на настоятелството. Съответно моят договор винаги е за три години до преизбора или нов избор на настоятелство. След това те без проблем ме преизбират.
В момента съм бременна и живот и здраве трябва да изляза в 45-дневния в средата на февруари,месец преди да изтече мандата на настоятелството и съответно моя договор.
В такъв случай договорът ми автоматично ли ще се поднови или все пак трябва да ме преизберат макар и по време на 45-дневния?
Притеснявам се, да не стане фал с майчинството, защото нали се подават уведомления до НОИ.
Извинете ме ако въпросът ми е глупав и благодаря предварително за отговорите ви!
Хубав и усмихнат слънчев ден!
naskomimi
Младши потребител

Назад към Трудово право