начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

пенсиониране 2015

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенсиониране 2015

Мнениеот isivarb » 09 Фев 2015, 15:12

Здравейте,
Моля за отговор от юрист.
Към 10.02.2015г. придобивам право на пенсия за възраст и трудов стаж. Ако остана на работа без да прекъсвам трудовия си договор, мога ли да подам документи за пенсиониране след 6 месеца и ще получа ли пенсията си за тези 6 месеца назад?
isivarb
Младши потребител

Re: пенсиониране 2015

Мнениеот valia78 » 30 Апр 2015, 16:35

Здравейте! Имам следния въпрос : Как се оформя трудова книжка, когато човекът е пенсионер , но бъде преназначен отново. Какво се прави?
valia78
Нов потребител

Мнениеот miko_pk » 01 Май 2015, 11:28

Мили кандидат-пенционери, да ви завиди човек на Човеколюбивите работодатели!
По първия въпрос:подавате си документите когато придобивате право на пенсия за осигурителен стаж и възраст- В НЕГО ДЕН! Към УП-1,УП-2( от всеки предишен работодател+ настоящия до деня на придобиване на право+ УП-2 по избор на кандидат-пенционера- 3 години до 1997), УП-3 -както от предишните, така и от Човеколюбивия, който да отрази осигурителния стаж до НЕГО ДЕН, както и трудовата книжка. Трудовото правоотношение не се прекратява и когато благоволят от НОИ- ето ви Разпореждане- отпуска пенция в р-р и за 6 месеца назад изплаща!
А към втория питащ-пенционерите не са прокажени, така че не виждам какво по-различно има в оформянето на трудовата книжка!
miko_pk
Потребител

Мнениеот valia78 » 15 Юни 2015, 14:53

Благодаря, но това не ми помага. Очаквах да ми кажете точно какво и как да го направя.а не да ми говорите с този подигравателен начин.
valia78
Нов потребител

Назад към Трудово право