начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Прехвърляне на майчинство на баба с ТЕЛК

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на майчинство на баба с ТЕЛК

Мнениеот lubopitna28 » 16 Яну 2015, 14:46

Здравейте, детето ми е на 1 година и 5 месеца и се налага да се върна на работа. Към настоящият момент не мога да запиша детето на ясла поради липсата на свободни места въпреки, че съм подала документи още ноември 2013 год. и най-рано ще го приемат септември 2015 год.
Въпросът ми е следният: Мога ли да прехвърля майчинството си на....?
Вариант 1 - на майка ми, която е пенсионер по болест (ТЕЛК) с право на работа, и която в същото време е безработна?
Вариант 2 - свекърът ми, който също е с ТЕЛК и право на работа, в предизвестие е и след това на Бюрото по труда и ще получава обезщетение за безработица.
Благодаря предварително!!! Весел и усмихнат ден!
lubopitna28
Младши потребител

Назад към Трудово право