Здравейте колеги, много моля ако някой разполага с материали: лекции, записки, препоръчителна литература и каквото още се сетите свързано с медиацията да споделите. Не се намира почти нищо по темата. Закона за медиацията е от 2004 година, а единствените книги, които споменаха бяха само две: медиацията в наказателното право и в трудовото право.
Моля ви помагайте
- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Медиация
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Медиация
andrea написа:Здравейте колеги, много моля ако някой разполага с материали: лекции, записки, препоръчителна литература и каквото още се сетите свързано с медиацията да споделите. Не се намира почти нищо по темата. Закона за медиацията е от 2004 година, а единствените книги, които споменаха бяха само две: медиацията в наказателното право и в трудовото право.
Моля ви помагайте
Ади, болда силно ме смути!
Чл. 3. (1) Предмет на медиация могат да бъдат граждански, търговски, трудови, семейни и административни спорове, свързани с права на потребители, и други спорове между физически и/или юридически лица.
Директива № 2008/52/ЕО
- Гост.
- Старши потребител
Да Поли, грешката е моя, тъй като авторът на книгата преподава "Медиация по граждански и наказателни дела" явно съм допуснала грешка.
http://www.book.store.bg/p28619/mediaci ... nkova.html
http://www.book.store.bg/p28619/mediaci ... nkova.html
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
-
andrea - Активен потребител
Не съвсем- само относно пострадал и обвиняем може да се ползва медиация, евентуално с доста уговорки( но ... но! това са си чисто гражданско правни отношения, нали). ЗМ нейде в началото указва, че е приложима съгласно НПК( цяла книга по този въпрос- наистина съм впечатлена ).
Не съм я чела, и не бих дори да се налага. Имам нек`ва бумажка, дето казва, че съм медиатор, ала мен ако питаш- карай го този изпит по- лежерно.
Не съм я чела, и не бих дори да се налага. Имам нек`ва бумажка, дето казва, че съм медиатор, ала мен ако питаш- карай го този изпит по- лежерно.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря Поли
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
-
andrea - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|