- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии, прокурори и следователи през 2017
|
|
Re: Конкурс за младши съдии, прокурори и следователи през 20
Тъп, но упорит - винаги се е ценяло, особено за прокурори.
- barakuda
- Потребител
Какъв казус ви се падна днес на следователския,колеги?
- kenjin
- Потребител
Някакви коментари по отношение на квалификацията по днешния казус за младши следователи?
- saranda
- Младши потребител
saranda написа:Някакви коментари по отношение на квалификацията по днешния казус за младши следователи?
Aз си признавам, че прането го изпуснах, квалифицирах 159б вр 159а и 155 в реална. Като за 155 съм приел само действията в Германия - публикуването в сайта, телефонни обаждания. 2 въпрос следва от отговора на 1, а 3 и 4 въпрос бяха интересни. 5 и 6 - ясни. Успех
- justice496
- Младши потребител
- frederika
- Нов потребител
Здравейте, колеги. Аз обмислям да се явя догодина, сега събирам препоръките. Можете ли да ми пратите примерни текстове? На лични или на мейл ivanov774@mail.bg
- toni_g
- Младши потребител
toni_g написа:Здравейте, колеги. Аз обмислям да се явя догодина, сега събирам препоръките. Можете ли да ми пратите примерни текстове? На лични или на мейл ivanov774@mail.bg
Препоръките трябва да са актуални а хахха;) тестовете да са ти проблема
- justice496
- Младши потребител
И какво разбирате под "актуални" препоръки? Не виждам какви други могат да бъдат освен едни и същи клишета - "отлична подготовка", висока мотивация, отговорност и т.н. Просто се чудя как да ги оформя..
- toni_g
- Младши потребител
toni_g написа:И какво разбирате под "актуални" препоръки? Не виждам какви други могат да бъдат освен едни и същи клишета - "отлична подготовка", висока мотивация, отговорност и т.н. Просто се чудя как да ги оформя..
Няма сигурен отговор тъй като при подаване на документите броят дали са две, а не ги разглеждат по същество. Оценката дали съдържат необходимите реквизити в достатъчна степен се прави след крайното клсиране в предварителната оценка от етичната комисия на ВСС трябва да почакате около 2 месеца минимум
- kenjin
- Потребител
Колеги дали утре ще имаме някакви резултати от съдийския и прокурорския?
- kenjin
- Потребител
Здравейте на всички, по отношение на оценките, когато си предавах работата онзи ден попитах един от квесторите дали имат някаква информация за оценки от предходните два изпита. Казаха ми, че се очаква да качат оценките от съдийския на 02.05. Но да видим.
- claudia
- Младши потребител
Как сте, скъпи колеги? Тръпнете ли в очакване на узнаете резултатите от изпита? Тъй като съм загрижен за вашето здраве /почти толкова колкото и за собствените ми деца/ и тъй като то не е предмет на кой и да е въпрос от конспектите, ще ви помоля, при проява и кумулативно наличие на следните симптоми: силна и продължителна болка в сърдечната област, отпадналост, изпотяване да потърсите незабавно лекарска помощ като позвъните на тел.112.
Упражняването на магистратска професия не е за хора със слаби сърца!
Сега вече съм спокоен и мога да продължа да изпълнявам служебните си задължения!
Упражняването на магистратска професия не е за хора със слаби сърца!
Сега вече съм спокоен и мога да продължа да изпълнявам служебните си задължения!
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
- lawchoice
- Потребител
justice496 написа:saranda написа:Някакви коментари по отношение на квалификацията по днешния казус за младши следователи?
Aз си признавам, че прането го изпуснах, квалифицирах 159б вр 159а и 155 в реална. Като за 155 съм приел само действията в Германия - публикуването в сайта, телефонни обаждания. 2 въпрос следва от отговора на 1, а 3 и 4 въпрос бяха интересни. 5 и 6 - ясни. Успех
Колега, не съм съгласен за реалната съвкупност с 155. Решението за свождане е взето още тук в България, а не е възникнало в чужбина. Съгласно ТР 2/2009 е възможна съвкупност, но в конкретния казус не.
- marinovaibrato
- Младши потребител
Има съвкупност при трафика на двете жени, защото трафика е от престъпленията против личността и всяка трафикирана жена е отделно престъпление.
- peacemakerbgg
- Младши потребител
peacemakerbgg написа:Има съвкупност при трафика на двете жени, защото трафика е от престъпленията против личността и всяка трафикирана жена е отделно престъпление.
Тва пък от къде го измисли в хипотезата на 159б както и 159а казват "отделни лица". Това означава че е налице престъпление с множество пострадали...
- kenjin
- Потребител
kenjin написа:peacemakerbgg написа:Има съвкупност при трафика на двете жени, защото трафика е от престъпленията против личността и всяка трафикирана жена е отделно престъпление.
Тва пък от къде го измисли в хипотезата на 159б както и 159а казват "отделни лица". Това означава че е налице престъпление с множество пострадали...
Съгласен съм с това мнение, но си мисля, че при писане на диспозитива, ще се напише отделно за всяка пострадала и така ще има съвкупност но по 159б вр 159а, но не и по 155.
- marinovaibrato
- Младши потребител
peacemakerbgg написа:Има съвкупност при трафика на двете жени, защото трафика е от престъпленията против личността и всяка трафикирана жена е отделно престъпление.
Не съм много убеден, че е така. Ами ако го разгледаме в хипотезата, че тези две жени са "група от хора" пак ли са две престъпления в съвкупност?
- joro_sf
- Младши потребител
Прочетете тълкувателното решение.
- peacemakerbgg
- Младши потребител
marinovaibrato написа:kenjin написа:peacemakerbgg написа:Има съвкупност при трафика на двете жени, защото трафика е от престъпленията против личността и всяка трафикирана жена е отделно престъпление.
Съгласен съм с това мнение, но си мисля, че при писане на диспозитива, ще се напише отделно за всяка пострадала и така ще има съвкупност но по 159б вр 159а, но не и по 155.
Това пак са глупости колега, ще ме прощавате, ама диспозитивите са за отделни престъпления и за отделни подсъдими. Факта че в случая имаме едно престъпление с две пострадали лица не променя нуждата от общ диспозитив по отношение и на двете пострадали, само че поотделно за всеки от подсъдимите
В надтоящия казус съвкупност е само по 159в по отношение на двете момичета
Последна промяна kenjin на 02 Май 2017, 17:14, променена общо 1 път
- kenjin
- Потребител
не може да бъдат разгледани като група от хора. Количествено отговаря на определението за група от хора, но не и качествено. Все пак ако се приеме, че са група, тогава няма съвкупност, но осъществявайки признаците на чл.26 НК може да бъде продължавано престъпление, но само в случай, че се касае за една и съща група
- marinovaibrato
- Младши потребител
|
|